Food blogger Bianca Food blogger Bianca search

Een monumentale boerderij als restaurant

Uit eten in het restaurant van Emmen

Bijzonder en exclusief dineren of lunchen ? Dan is Restaurant Galerie De Kamer in Emmen een hele goede optie. Op een bijzondere locatie staat dit historische gebouw, een Saksische boerderij uit 1864. Door de antieke meubelen die in de diverse ruimten van het gebouw staan, lijkt het of je je ook even in de tijden van weleer bevindt. Ook kun je hier meerdere keren per jaar een kunstcollectie van Jans Katerbarg bekijken. Hierover later meer.

Omgeving

Restaurant De Kamer in Emmen is gevestigd op het Marktplein van Emmen. Het pand is goed bereikbaar door genoeg parkeergelegenheden en het nabijgelegen busstation. Ook is een bezoek aan ons restaurant goed te combineren met een bezoek aan Wildlands Emmen. Dit park ligt op loopafstand van ons restaurant. In de zomermaanden is het goed toeven op ons terras. Er is altijd wel iets te beleven en te zien in het centrum van Emmen. In de zomer zijn er ook diverse festivals die je helemaal kunt meemaken en beleven vanaf ons terras. In ons pand, Marktplein 7 te Emmen, is tevens het VVV gevestigd. Ideaal als je een bezoek aan ons restaurant wilt combineren met de recreatieve mogelijkheden die de omgeving Emmen jou te bieden heeft.

Dineren,lunchen,brunchen, high tea

Je kunt kiezen uit onze á la carte kaart. Het is mogelijk een 3- of 4- gangen menu te bestellen of het 3-gangenkeuzemenu wat een aantrekkelijke prijs heeft. Ook hebben we een lunch- en een drankenkaart. Of je nu komt dineren of lunchen, het menu is uitgebreid en aantrekkelijk en bevat diverse culinaire hoogstandjes. Het menu hebben we uiteraard online staan. Tevens kunnen wij je, al dan niet met een groter gezelschap een high tea of een brunch aanbieden. Lees ook hiervoor verder op de website naar de mogelijkheden.

Kamerkaart

Speciaal voor gasten die regelmatig terugkomen behoort een kortingspas tot de mogelijkheden, de zogenaamde Kamerkaart. Je kunt daarmee profiteren van een mooie korting, namelijk 10% op al onze producten. Je kunt online of bij ons aan de kassa de kaart opwaarderen. Verdere informatie hierover vind je elders op de website. Zo wordt eten in restaurant De Kamer nog aantrekkelijker !

Jans Katerbarg

De persoon die regelmatig zijn schilderijen in ons pand tentoonstelt is Jans Katerbarg (1960). Hij is geboren en opgegroeid in Emmen. Pas op latere leeftijd kwam hij erachter dat hij schilderstalent heeft. In 2002 mocht hij zijn eerste expositie houden. Vele jaren later heeft Katerbarg exposities gehad op meerdere plekken in Nederland en daarbuiten. Zijn werk is figuratief en hij geeft er de voorkeur aan om mensen te schilderen. Jans combineert meerdere technieken. De materialen waarmee hij werkt zijn acryl en olieverf. Terwijl je je tegoed doet aan ons heerlijke eten, kun je ook genieten van de mooie kunstwerken van deze bijzondere kunstenaar.

Voor meer informatie spreek met Restaurant de Kamer.

Over ons

Hallo, ik ben Bianca. Uit eten gaan is een hobby van mij en mijn vriend. Wij doen dit dan ook met grote regelmaat. Wij kunnen daar echt van genieten. Het is voor ons echt een relaxmoment. Dit hebben wij wel nodig met onze drukke banen. In het weekend hebben we dan niet altijd zin om te koken en dan laten we ons dus graag verwennen in een restaurant. In onze stad zijn veel soorten restaurants te vinden. Wij hebben uiteraard een restaurant waar wij heel graag komen, maar we proberen ook zeer regelmatig andere restaurants uit. In deze blog wil ik mijn ervaringen met jullie delen over verschillende restaurants en soorten eten! Veel plezier en eet smakelijk als jullie ook uit eten gaan!

Zoeken

Categorieën

blog restaurants

Recente artikelen

Eetcafé 29 mei 2018
  Een eetcafé is een informele en laagdrempelige eetgelegenheid waar je kunt lunchen, borrelen of eten. Een eetcafé ligt een beetje tussen een re

[QAD] Een trouwlocatie vinden 21 december 2017
Trouwen, waar op letten bij de juiste droomlocatie? De kogel is door de kerk! Jullie gaan trouwen. Het wordt een feest om nooit meer te vergeten, waar

Een monumentale boerderij als restaurant 21 december 2017
Uit eten in het restaurant van Emmen Bijzonder en exclusief dineren of lunchen ? Dan is Restaurant Galerie De Kamer in Emmen een hele goede optie. Op

2018