Food blogger Bianca Food blogger Bianca search

[QAD] Een trouwlocatie vinden

Trouwen, waar op letten bij de juiste droomlocatie?

De kogel is door de kerk! Jullie gaan trouwen. Het wordt een feest om nooit meer te vergeten, waar iedereen nog jaren over napraat en waar jij en je partner het droompaar van de avond zijn. Het idee is geboren, nu is het tijd om te plannen. Een trouwlocatie moet op tijd uitgezocht en besproken worden. Soms staat er op populaire trouwlocaties een wachttijd. En moet er soms twee jaar van te voren worden geboekt, als het een gewilde populaire locatie is. Waar moet je op letten en wat past het best bij jullie, als het om een trouwlocatie gaat?

De juiste locatie geeft je een goed gevoel

Hebben jullie een locatie in gedachten, maar nog nooit van binnen gezien? Bezichtig altijd de trouwlocatie. Het kan behoorlijk tegenvallen als het van binnen niet match met jullie idee, van uitzien. De sfeer bepaalt jullie (trouw)gemoedsrust en de locatie moet de juiste gemoedsfeer uitstralen. Maak een gastenlijst wie er op jullie bruiloft komen en zorg dat de trouwruimte groot genoeg is om alle gasten te verwelkomen. Een ruimte kan groot lijken als hij leeg is. Een volle zaal met mensen waar ook nog een band, dansvloer, tafeltjes en stoelen moeten komen kan te klein zijn. Dit geldt ook voor een buiten trouwlocatie. Heb je meerdere locaties op het oog? Bezichtig ze allemaal en vergelijk de prijzen. Houd er rekening mee, dat trouwen op een unieke locatie duurder is dan op een gewone locatie. Vraag vrijblijvende offertes aan en blijf zo dicht mogelijk bij het afgesproken budget. 

Verder belangrijk om op te letten:

Maak een lijst met alle vragen die je hebt en leg het voor aan de verhuurder/eigenaar van jullie droomlocatie. De lijst kan er bijvoorbeeld zo uitzien: - Voldoende gratis parkeergelegenheid - Makkelijk begaanbaar? Ook voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel? - Kun je met hoge hakken en dure schoenen lopen op weg naar de locatie? - Is er een geheel verzorgde catering/dinersetting aanwezig? Bedienend en barpersoneel? Heeft tenminste een van hun een sociale hygiëne diploma? - Mag de zaal versierd worden en wat is de staat van het meubilair? - Zijn alle verzekeringspapieren aanwezig en waar ben ik eigenlijk voor/tegen verzekerd? - Waar zijn de nooduitgangen - Mag er een geluidsband komen of een eigen DJ? Hoeveel decibel en hoe werkt de muziekinstallatie? - Mag er eventueel ook buiten gedraaid worden? - Tot hoe laat mag de zaal/bar open blijven? - Is er slaapgelegenheid in de buurt? (hotels of B&B) - Kan er in de trouwzaal ook voor de allerkleinsten een slaap/speelruimte worden gemaakt? Staat je eigen vraag er niet bij? Zet ze erbij op de lijst! Ik wens je een hele fijne, onvergetelijke bruiloft toe!

Voor meer informatie spreek met Café de Dommelstroom.

Over ons

Hallo, ik ben Bianca. Uit eten gaan is een hobby van mij en mijn vriend. Wij doen dit dan ook met grote regelmaat. Wij kunnen daar echt van genieten. Het is voor ons echt een relaxmoment. Dit hebben wij wel nodig met onze drukke banen. In het weekend hebben we dan niet altijd zin om te koken en dan laten we ons dus graag verwennen in een restaurant. In onze stad zijn veel soorten restaurants te vinden. Wij hebben uiteraard een restaurant waar wij heel graag komen, maar we proberen ook zeer regelmatig andere restaurants uit. In deze blog wil ik mijn ervaringen met jullie delen over verschillende restaurants en soorten eten! Veel plezier en eet smakelijk als jullie ook uit eten gaan!

Zoeken

Categorieën

blog restaurants

Recente artikelen

Eetcafé 29 mei 2018
  Een eetcafé is een informele en laagdrempelige eetgelegenheid waar je kunt lunchen, borrelen of eten. Een eetcafé ligt een beetje tussen een re

[QAD] Een trouwlocatie vinden 21 december 2017
Trouwen, waar op letten bij de juiste droomlocatie? De kogel is door de kerk! Jullie gaan trouwen. Het wordt een feest om nooit meer te vergeten, waar

Een monumentale boerderij als restaurant 21 december 2017
Uit eten in het restaurant van Emmen Bijzonder en exclusief dineren of lunchen ? Dan is Restaurant Galerie De Kamer in Emmen een hele goede optie. Op

2018